Järvstigen
– klätterstigen för barn och vuxna

Många har varit i Alperna och provat Via Ferrata. Nu behöver man inte åka till Alperna för att prova på denna härliga upplevelse. Det räcker med att du kommer hit till Järvsö för att gå vår klätterstig Järvstigen

Järvstigen är en perfekt aktivitet för familjen eller kompisarna som vill ut på ett gemensamt äventyr. Det passar både barn och vuxna. Rekommenderad ålder är från 12 år och uppåt. Du behöver vara minst 130 cm samt väga minst 40 kg för att gå Järvstigen. Hela aktiviteten tar cirka 2 timmar
Prova Via Ferrata - gå vår klätterstig, Järvstigen.
 

Boka Järvstigenpaketet

Upplev Via Ferrata / Järvstigen med familjen eller kompisarna

Vårt paket
Vid bokning av en natts boende för 2-5 personer till ordinarie pris så ingår entré, utrustning och genomgång till Järvstigen vid ett tillfälle för två personer.  

Erbjudandet gäller under barmarkssäsongen när Järvstigen har öppet, normalt sett mellan maj fram till höstlovet och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

I paketet ingår
Entré, utrustning och instruktion Järvstigen för två personer
Hotellets frukostbuffé för bokade boendegäster
Fri tillgång till bastu
Fritt Wifi
Fri parkering

Boka paket 
Ring 0651-56 52 52 eller maila info@bergshotellet.se så hjälper vi dig. Vill du boka online klickar du på BOKA PAKET nedan.  

BOKA PAKET

Vad är Via Ferrata

Via Ferrata som fritt översatt ungefär betyder järnväg på Italienska är en klätter- och vandringsled i brant terräng. Här i Järvsö kallar vi det för klätterstig.
Framkomligheten underlättas genom att man dragit vajer, skapade steg och grepp samt stegar. Allt för att man ska kunna ta sig uppför eller utefter en bergssida upp mot toppen.
Via Ferrata är varken klättring eller vandring utan mer ett mellanting av dessa aktiviteter. Och det är en aktivitet som passar utmärkt för den aktiva familjen eller konferensen. Du klättar, går och tar dig fram längs berget säkrad med klätterutrustning i en stålvajer. Sakta men säkert tar du dig mot toppen.

Vill du veta mer om Järvstigen och via Ferrata? Gå in på www.jarvstigen.se